Het Beter Leven Keurmerk

NIEUWS

Het doel? Niet langer ons eigen vlees keuren. Een onafhankelijk paar ogen die ons langs de lat zou leggen van dierenwelzijn en het landschap. Boer zijn gaat immers over meer dan een koe die voor je keukenraam graast. Meer dan een herkauwer die meermaals per dag melk geeft.

We kwamen uit bij het Beter Leven Keurmerk. Het keurmerk van de Dierenbescherming. Sinds 2007 pleiten ze voor bewust eten. Daar hoef je geen vegetariër voor te worden. Wel een beetje meer criticus. Want, los van het feit dat je wilt weten waar je eten vandaan komt, wil je toch ook weten of de kip buiten scharrelt? Of de krulstaart gecoupeerd wordt? Of de koe in het stro ligt? Bewust eten reikt verder dan lokaal je centen neertellen.

Drie sterren kun je van de Dierenbescherming krijgen. Sterren die het – voorheen - grijze gebied markeren tussen gangbaar en biologisch. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker en beter de leefomstandigheden (Dierenbescherming, 2024). En de omgeving, want ze kijken ook voorbij het dier. Naar kruiden, chemiegebruik, groene stroom.

In 2023 kreeg onze boerderij twee sterren. Hier kun je lezen welke boxen we daarvoor moesten aan tikken. Het is het vertrekpunt van waaruit we kunnen opschalen naar meer. Niet meer koeien. Wel meer welzijn.


Boer zoekt Kees. Gevonden!

Boer Kees is een natuurinclusieve boer. Samen met zijn ouders runt hij boerderij Erve Holtwick in Agelo. Een prachtig klein dorpje gelegen in het Twentse coulissenlandschap nabij kunststadje Ootmarsum. De familieboerderij kent een eeuwenoude geschiedenis. Kees ziet het dan ook als een heuse eer het boerenbedrijf voort te kunnen zetten op zijn geboortegrond..

Wil je altijd als eerste onze verhalen in je mailbox?


Laat dan je gegevens bij ons achter.